Avertisment OMS! ”Se pot naște noi mutații de COVID-19”
Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis un nou avertisment în legătură cu situația pandemică din lume.
Până în acest moment există mai multe persoane vaccinate decât numărul total de cazuri de coronavirus care au fost raportate încă de la începutul pandemiei de coronavirus la nivel global. Până în acest moment au fost administrate peste 104.9 milioane de vaccinuri – prima doză. Numărul de persoane infectate la nivel mondial a trecut de 104.1 milioane.
Șeful Organizației Mondiale a Sănătății susține faptul că în condițiile în care oamenii nu vor merge să se vaccineze împotriva noului coronavirus, atunci vor apărea în continuare noi mutații ale virusului. Universitatea Duke transmite că au fost comandate 7.7 miliarde de doze de vaccin anti-COVID în toată lumea. În plus, alte 5 miliarde de doze vor fi rezervate.
„Deși numărul de variante de vaccinuri anti-COVID crește, capacitatea de producție, pentru moment, poate asigura o fracțiune din nevoile globale. Dacă populația la nivel global nu este vaccinată nu numai că virusul va continua să existe, iar îmbolnăvirile, decesele și măsurile de lockdown vor crește, dar se pot naște noi mutații de COVID-19 care se vor răspândi către populația neprotejată”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, arată alephnews.ro.
Noua tulpină de coronavirus are mutaţii majore
Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.
”Eforturile sunt în curs de desfășurare pentru a confirma dacă vreuna dintre aceste mutații contribuie la creșterea transmiterii”, au spus cercetătorii de la COVID-19 Genomics UK Consortium.
Sursă foto: Pixabay